عبور آزادراه از پارک ملی کلاهقاضی باید بررسی کارشناسی شود ...

حسن اکبری در گفتوگو با خبرگزاری سایت اینک (Siteinc.ir) در اصفهان در خصوص پروژه گذر آزادراه اصفهان- شیراز از بخشی از پارک ملی کلاه قاضی، اظهار داشت: سازمان محیطزیست هر پروژهای را بررسی فنی و کارشناسی میکند، اگر احساس کنیم آسیب جدی به طبیعت، تنوع زیستی، حیات وحش و بویژه کریدورها وارد میگردد، به اجرای پروژه اجازه نمیدهیم و اگر احساس کنیم پروژهای با در نظر گرفتن تمهیداتی به گونهای قابل انجام هست که آسیبی به حیات وحش وارد نگردد، مساعدت میکنیم.
وی ادامه داد: سیاستگذاری کلی سازمان این هست راه و مسیرهایی برای توسعه کشور باز کنیم و برای پروژههایی که اجتناب ناپذیر می باشند، مانع ایجاد نکنیم ولی برای ما بسیار مهم هست که حیات وحش کشور و مناطق حفاظت شده بیش از این دچار گسستگی و آسیب به تنوع زیستی نگردد.
معاون طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در مورد تلاقی حدود چهار کیلومتر آزادراه اصفهان- شیراز (کنار گذر شرق) با پارک ملی کلاه قاضی، ابراز داشت: تلاقی داشتن، صورت مسئله هست اینکه تلاقی آزادراه با پارک ملی کلاهقاضی، کجا در چه زونی و به چه شکلی اجرا گردد، باید بررسی گردد؛ ممکن هست گزینهای در جاده سازی باشد که کمک کند کریدورها حفظ گردد و یا موقعیت پروژه جایی باشد که بتوانیم با کریدورهایی زونهای حساس را حفظ کنیم؛ اینها مسائل فنی هست و باید کارشناسی گردد و در نهایت شورای عالی محیط زیست تصمیم گیرنده خواهد بود.
اکبری در خصوص برنامه سازمان برای گونههای در حال انقراض و به همین صورت احیای گونه گورخر ایرانی که یکی از زیستگاههای اصلی آن شرق اصفهان و تالاب گاوخونی بود، گفت: در مورد موضوع گونههای در حال انقراض متمرکز شدیم، گونههایی که قبلاً در منطقهای وجود داشته و اکنون از بین رفتند اگر شرایط طبیعت اجازه دهد تهدیدات از بین رفته باشد، گونهها را احیا کنیم.
وی افزود: گورخر ایرانی نیز از گونههای کاریزماتیک هست که برای آن برنامه داریم؛ باید توجه داشت که گور ایرانی بزرگ جثه و پر مصرف هست و به زیستگاه غنی از پوشش گیاهی نیاز دارد و برای احیای این گونه به زیستگاههای مطلوب با وسعت کافی نیاز هست.
معاون محیطزیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه تغییر اقلیم و خشکسالیهای مستمر و تخریب طبیعت، معادن و جادهها به طبیعت آسیب زدند، خاطرنشان کرد: این مسائل باید بررسی گردد؛ پروژهای را برای احیای گور ایرانی برنامه ریزی کردیم اگر تأمین اعتبار شد مطالعات را با دانشگاه انجام داده تا زیستگاههای مطلوب را شناسایی کنیم و برنامه معرفی گورخر را انجام دهیم.
اکبری اضافه کرد: موضوع تأمین مولد و معرفی گورخر برای سازمان کار سنگینی نیست ولی زیستگاههایی که بتواند جمعیت زیستمند مناسبی را در بلند مدت در خود نگهدارد موضوعی هست که باید ابتدا جواب بگیریم.
وی به همین صورت در خصوص اهداف گردهمایی معاونان طبیعی و تنوع زیستی محیطزیست سراسر کشور که در اصفهان برگزار شده، گفت: در این همایش برخی چالشهای مهم و اصلی طبیعی کشور مورد بحث قرار میگیرد و با توجه شرایط موجود زیر ساختهای قانونی و ظرفیتهای کشور تلاش داریم که در راهبردها و سیاستگذاری حوزه طبیعت بازنگری کنیم و متناسب با شرایط کنونی راهبردیهای مناسبی برای حفاظت بهتر داشتههای زیستی پیش بگیرم.
اکبری، مشارکت مردمی در حفاظت و توجه به اکوتوریسم را از موضوعات مهم این همایش دو روزه دانست و گفت: بازنگری و اقداماتی در مناطق چهارگانه تحت مدیریت و توجه به احیای گونههای زیستی و حمایت از گونههای آسیب دیده در مناطق حفاظت شده و مناطق آزاد از دیگر موضوعات قابل بررسی هست که باید برای آنها با کمک دانشگاهیان برنامه اجرایی منسجم داشته باشیم.

شما می توانید 30 تا 50 میلیون تومان در ماه، از اینترنت درآمد داشته باشید و شغل رویایی خودتان را بسازید ...
برای کسب اطلاعات بیشتر لطفا بر روی بنر زیر کلیک بفرمایید :